Uurwerksoorten welke zijn er?

Invicta horloges zijn er in verschillende uurwerksoorten. Welke het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en hoe je het horloge wilt gaan gebruiken. Er zijn voornamelijk 3 verschillende uurwerksoorten te onderscheiden in het totaalaanbod van Invicta horloges;
 

Quartz movement - Kwartsuurwerk

Een kwartsuurwerk is een uurwerk die loopt op elektriciteit uit een batterij. Deze batterij gaat gemiddeld zo’n 2 tot 3 jaar mee en moet daarna verwisseld worden bij een juwelier (kosten circa €10,-). Vooral een kwartsuurwerk met chronograaf is relatief goed betaalbaar in vergelijking met andere uurwerksoorten. Bovendien zijn kwartshorloges zeer accuraat. Veruit de meeste Invicta horloges beschikken over een kwartsuurwerk.   
Invicta heren quartzhorloge bestellen     Invicta dames quartzhorloge bestellen

 

Mechanical movement - Mechanisch uurwerk

Een mechanisch uurwerk (ook wel bekend als handopwind uurwerk) is een uurwerk die loopt via een opwindveer. Deze opwindveer moet periodiek met de hand worden opgewonden, gemiddeld zo’n beetje om de dag. De allereerste ambachtelijke horloges voor consumenten hadden oorspronkelijk allen een mechanisch uurwerk. Zowel door hun uiterlijk als vanwege de techniek geniet deze uurwerksoort de voorkeur van liefhebbers met een oog voor de verfijnde horlogeambacht.    
Invicta heren mechanisch horloge bestellen

 

Automatic movement - Automatisch uurwerk

Een automatisch uurwerk is een uurwerk met een mechanisme die zichzelf opwind door de bewegingen van je pols. Eenmaal volledig opgewonden, loopt een automatisch uurwerk gemiddeld zo’n 40 uur door wanneer je hem af doet (ook wel genoemd: gangreserve). Ondanks zijn minder hoge accuraatheid dan een kwartsuurwerk, waarderen veel liefhebbers de complexere techniek van een automatisch uurwerk. Vrijwel alle automatische Invicta horloges hebben aan de achterzijde dan ook een glazen uurwerkdeksel, om deze fraaie techniek te kunnen bewonderen.  
Invicta heren automatic horloge bestellen