Invicta Venom - Een statement in tijdweergave

Invicta Venom - Een statement in tijdweergave

04-05-2015
Invicta Venom: Een compromisloos tijdinstrument met een bijzondere en eigenzinnige vormgeving. Laten we gelijk maar helder zijn over dit fraaie tijdsierraad, want de Invicta Venom is simpelweg een horloge waar je niet omheen kunt. Of je houdt van hem, of je hebt er niets mee. Er zit eigenlijk gewoon niets tussenin. En dat is nu precies waar de rijke fanschare van de Invicta Venom voor valt.

Invicta Venom

Zijn enorme gespierde horlogekast getooid met idem enorme bezel, herkent u uit duizenden door zijn krachtige en gewelfde vormen. Deze kenmerkende vormgeving gaat zelfs door tot aan de afwerking van de horlogeband en de kronen. De Invicta Venom is daarom absoluut geen horloge voor grijze muizen die hun uurwerk het liefst zo onopvallend mogelijk onder hun mouw willen wegmoffelen. :-)

Invicta Venom

De Invicta Venom is een statement in tijdweergave. Het is dan ook grootse bewondering, of een zekere mate van afschuw (jaloezie?) wat de drager van een Invicta Venom oogst. Hier ligt de gemiddelde Venom fan echter totaal niet wakker van, want die bezit een Venom omdat hij of zij het zelf gewoon een geweldig horloge vindt en daar is geen speld tussen te krijgen.

Invicta Venom Noma V kroon

Inherent aan de krachtige stijl van de Invicta Venom, zijn de afmetingen eveneens indrukwekkend; de kast diameters zonder kroon voor de mannelijke modellen liggen tussen de 50 en 60 mm, bij een dikte van gemiddeld 20 mm. Voor de vrouwelijke varianten liggen deze waarden op circa 40 mm diameter, bij een dikte van circa 15 mm. De Invicta Venom spreekt echter niet alleen maar visuele spierballentaal, want qua techniek is het ook bepaald geen kleine jongen.

Invicta Venom

Geraffineerde precisie uurwerken van Zwitserse makelij vormen het tikkende hart van de Invicta Venom. Deze variëren van betrouwbare hoogwaardige uurwerken zonder chronometers, tot en met complexere uurwerken waar maar liefst 3 tot 5 chronometers in zijn verwerkt. Waterdichtheid tot op grote dieptes, zijn de Invicta Venom niet vreemd; Afhankelijk van het type, kan dit indrukwekkende horloge waterdieptes trotseren vanaf een goede 200 meter, tot op zo’n 1.000 meter !

Invicta Venom 2015 modellen

Nu zal u wellicht denken; “dat zal vast wel een heel duur horloge zijn ”. Welnu; de Invicta Venom zal u nieuw weliswaar niet snel onder de 100 euro tegen gaan komen. Voor een horloge met dergelijke specificaties en componenten die bij andere premium horlogemerken al snel duizenden euro’s zou kosten, is een Invicta Venom echter relatief goed betaalbaar.

Invicta Venom

De nieuwere modellen met geavanceerdere uurwerken zitten op een prijsniveau van rond de 600 euro. De modellen die al wat langer op de markt zijn, koopt u echter al vanaf een kleine 300,- euro en dat is natuurlijk relatief weinig geld voor zo’n imponerende "tijdknots" met een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau. ;-)


Invicta Venom kopen?

Wilt u ook graag een statement maken met een fraaie Invicta Venom? Klik dan op onderstaande button.

Invicta Venom bestellen