Invicta Speedway Viper Hybrid

Invicta Speedway Viper Hybrid

15-02-2018
Invicta Speedway Viper Hybrid; Een nieuw horlogemodel die is samengesteld uit meerdere succesvolle designelementen van populaire Invicta series. Wat direct in het oog springt is de stainless steel kabel langs de bezelrand. Deze stainless steel kabel is een designkenmerk die afkomstig is van de enorm populaire Bolt series.
 

De “dish” vormige opstaande rand van de wijzerplaat en markeringen zijn ook een designkenmerk die we kennen van de Bolt (Zeus). Het design van de in elkaar overlopende chronometers is daarentegen een kenmerk die we ook bij een aantal Excursion modellen hebben gezien.
 

De stalen band heeft een heel eigen vormgeving met geribbelde glanzende middenschakels die relatief groot zijn uitgevoerd. De rest van de horlogeband is van mooi gematteerd roestvrij staal, evenals de oppervlakte van de bezelrand en de horlogekast.
 

De Invicta Speedway Viper Hybrid heeft een kastdiameter van 50mm exclusief kroon en heeft een vrij forse kroon en pushers. Het gaat hier in totaal dus om een behoorlijk formaat horloge. Hetzelfde geldt voor het gewicht; mede door de stalen band komt dit horloge op 325 gram. Geheel onopgemerkt om je pols dragen is er dus niet bij. Maar stiekem past dat natuurlijk wel bij dit fraaie horloge die alles behalve onopvallend is qua design.
 

De Invicta Speedway Viper Hybrid is dan ook een geslaagd horlogemodel met een geraffineerd ontwerp en consequent doorgevoerde designelementen. Als uurwerk is gekozen voor een Japanse TMI VD54 Quartz Chronograph uit de fabrieken van Seiko Instruments, dus met de betrouwbaarheid zit het wel goed.
 

Het enige wat je wellicht nog zou kunnen wensen is een datumaanduiding, maar eerlijk gezegd houdt dit het ontwerp van de Sunray wijzerplaat juist wel mooi clean. Ondanks de toepassing van een (complexe) stainless steel kabel langs de bezelrand en de voor dit model customized horlogeband, heeft Invicta dit nieuwe model ruim onder de 300 euro grens kunnen houden en dat is dan weer prettig voor de portemonnee van de horlogeliefhebber ;-)
 


Invicta Speedway Viper Hybrid kopen?

Klik op de onderstaande button als je een 50mm Invicta Speedway Hybrid wilt bestellen;

Invicta Speedway Hybrid bestellen