Invicta Pro Diver Snakeskin Dial

Invicta Pro Diver Snakeskin Dial

12-02-2018
Een compleet nieuw model in de Invicta Pro Diver Series; De Invicta Pro Diver “Snakeskin” Dial. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een horloge met een textured wijzerplaat voorzien van een slangenprint. Het geeft deze Pro Diver een unieke uitstraling. Met zijn kastdiameter van 50mm exclusief kroon, valt deze Pro Diver in de categorie XL-horloges. Hij is daarmee een stuk groter dan de reguliere divers die doorgaans op een diameter van 40 - 47 mm zitten.


Behalve de grotere diameter is het totale uiterlijk van de Invicta Pro Diver Snakeskin Dial vrij robuust. Dat komt o.a. door het grove design van de bezel, pushers, kroon met kroonbeschermer en de kunststof horlogeband met metalen studs. De bezelrand heeft zowel aan het oppervlak als aan de zijkant kleine inbusboutjes, waarbij de bezelmarkeringen een accentkleur hebben. Deze accentkleur zie je vervolgens ook weer subtiel terug in de pushers.
 

De kroon is afgeschermd door een kroonbeschermer, welke je weg kunt scharnieren om het horloge te bedienen. Deels is deze kroonbeschermer uiteraard functioneel, maar het is tevens een wezenlijk onderdeel van het grove design van deze Invicta Pro Diver Snakeskin Dial. Het grove design van de kunststof band met metalen studs doet een beetje denken aan het herkenbare design van de band van de Invicta Subaqua Specialty, met het verschil dat de Invicta Pro Diver Snakeskin Dial veel betaalbaarder is.


Deze betere betaalbaarheid dankt de Invicta Pro Diver Snakeskin Dial mede aan het betrouwbare Japanse VD53 Quartz uurwerk van TMI (Seiko Instruments) en de toepassing van een stationary bezel. Dit laatste verraad tegelijk dat dit horloge niet ontworpen is om mee te diepzeeduiken. 100 meter water resistant (zwemmen en snorkelen) is derhalve meer dan toereikend voor de toepassing van dit unieke horlogemodel. Flame Fusion horlogeglas (synthetisch kristalglas) is overigens ook een goede specificatie die dit horloge kan bijschrijven.


Invicta Pro Diver Snakeskin Dial kopen?

Klik op de onderstaande button als je een 50mm Invicta Pro Diver Snakeskin Dial wilt bestellen;

Invicta Pro Diver Snakeskin Dial bestellen