Invicta Pro Diver Double Layered Dial

Invicta Pro Diver Double Layered Dial

16-02-2018
Invicta Pro Diver Double Layered Dial; Wederom een nieuwe toevoeging aan de Invicta Pro Diver Series. Met een dubbel gelaagde wijzerplaat hebben we het hier over een bijna kunstzinnige detaillering, hetgeen Invicta sowieso altijd hoog in het vaandel heeft staan. De metalen wijzerplaat is voor dit horloge speciaal opengewerkt en heeft hierdoor een vrij artistieke vorm gekregen. Direct achter de opengewerkte wijzerplaat zie je de datumschijf van het uurwerk zitten.


De chronometerkaders liggen daarentegen juist overduidelijk bovenop de wijzerplaat, wat de verdieping van het design aanzienlijk versterkt. De uni directionele bezel is redelijk minimalistisch gestyled en dat is natuurlijk een goede keuze bij een horloge met een relatief drukke wijzerplaat. Om nog meer gelaagdheid in het design aan te brengen heeft Invicta de binnenste rand van de horlogekast een paar millimeter naar binnen laten verspringen, welke rand goed zichtbaar is direct onder het horlogeglas


Het horlogeglas is overigens van synthetisch kristal, beter bekend als het in eigen huis ontwikkelde Flame Fusion Crystal.​ De diameter van de horlogekast is 51.5mm excl. kroon, dus we hebben het hier over een behoorlijk groot horloge. Dit zie je ook terug in de kastdikte van het horloge, welke met 15mm eveneens vrij hoog is voor een horloge uit de Pro Diver Series.


Door het toepassen van een comfortabele siliconen horlogeband heeft de forse Invicta Pro Diver Double Layered Dial een relatief bescheiden gewicht van 174 gram. Qua uurwerk is er bij dit horloge gekozen voor een Swiss Parts Ronda Z60 Quartz Chronograph, welke geassembleerd is in Thailand. Dit resulteert in een betrouwbaar en gedetailleerd horloge met een nog enigszins bescheiden prijsniveau.


De siliconen band met regular sluiting is met 33mm vrij breed en sluit mooi aan op de forse horlogekast. Qua variaties in kleuren is de keuze uiteenlopend van een silver tone basis, een gold tone basis, een rose gold tone en een overwegend zwarte kleurtoon. Invicta heeft er in elk geval een zeer onderscheidende Pro Diver van gemaakt met een nog alleszins acceptabel prijsniveau.

 

Invicta Pro Diver Double Layered Dial kopen?

De artistieke Pro Diver Diver Double Layered Dial zit ruim onder de 250 euro grens. Klik op de onderstaande button als je een 51.5mm Invicta Pro Diver Double Layered Dial wilt bestellen;

Invicta Pro Diver Double Layered bestellen