Invicta Pro Diver 8926OB - Waar staat de afkorting OB voor ?

Invicta Pro Diver 8926OB - Waar staat de afkorting OB voor ?

04-04-2015
Invicta Pro Diver 8926OB; Zonder twijfel is één van de meest populaire modellen uit de Invicta collecties de betaalbare Invicta Pro Diver 8926 en terecht, want dit is een oerdegelijk waterdicht horloge met een tijdloos design en een zeer betrouwbaar automatisch uurwerk. Het model is er als Invicta Pro Diver 8926 en als Invicta Pro Diver 8926OB, maar waar staat de afkorting OB nu eigenlijk voor?

Welnu; de kenner die specifiek naar de Invicta Pro Diver 8926OB zoekt, wil deze expliciet vanwege de typische randafwerking van de bezel (draaibare duikring). OB staat namelijk voor "Old Bezel", wat de kenner dus vertelt dat de bezel een gekartelde randafwerking heeft, zoals bij de oorspronkelijke Pro Diver.

De gekartelde randafwerking van de bezel bij de OB versie vertoont veel gelijkenis met de rand van een muntstuk, hetgeen gelijk de andere bijnaam verheldert van de "Old Bezel" namelijk; de "Coin-Edge Bezel". Komt u dus ergens een Invicta Pro Diver 8926C tegen, dan staat de "C" voor "Coin-Edge Bezel" en is dit feitelijk hetzelfde als een Invicta Pro Diver 8926OB.

Invicta Pro Diver 8926OB

Het is derhalve een kwestie van smaak en nostalgie of u valt voor de Old Bezel styling, of juist voor de restyled bezel van de nieuwere versie. De Invicta Pro Diver 8926 beschikt dus over een restylde bezel met een afgekante randafwerking, wat deze Pro Diver een iets modernere uitstraling moet geven. Onderhuids zijn deze horloges verder gelijk aan elkaar; In de waterdichte Pro Diver horlogekast huist een zeer degelijk automatisch uurwerk van Japanse makelij, welke in de markt bekend staat onder de naam NH35A TMI. De NH35A TMI is overigens een uurwerk dat ook door andere premium horlogemerken wordt gebruikt die vaak vele malen duurder zijn dan de Invicta Pro Diver.

INVICTA PRO DIVER 8926OB

Het automatische NH35A TMI uurwerk beschikt over 24 jewels (uurwerklagers), wat hem uitermate betrouwbaar en nauwkeurig maakt. Met zijn waterdichtheid tot 200 meter is de Invicta Pro Diver 8926 ook een zeer populair horloge bij sportduikers en andere actieve watersporters. Als u meer wilt lezen over de werking van een automatisch uurwerk, lees dan dit: eerder gepubliceerde artikel.


Invicta Pro Diver 8926OB kopen?

Wilt u ook graag een Invicta Pro Diver 8926OB? Klik dan op onderstaande button om deze te bestellen in de Invicta Power Shop. 

Invicta Pro Diver 8926OB bestellen


Invicta Pro Diver 8926 kopen?

Heeft u toch liever de Invicta Pro Diver 8926 met het laatste model bezel? Klik dan op onderstaande button.

Invicta Pro Diver 8926 bestellen