Invicta horlogeband kapot, wat nu?

Invicta horlogeband kapot, wat nu?

26-09-2018
Het kan elke Invicta horlogedrager vroeg of laat overkomen; na een intensieve draagperiode te hebben genoten van je horloge is ineens je band defect. Vervelend, want meestal betekent dit dat je het horloge niet meer kunt dragen. Einde verhaal? Nee, in de meeste gevallen gelukkig niet.

Invicta horlogeband kapot, wat nu?

Ik heb toch garantie op mijn horlogeband?


Om deze veel gehoorde bewering direct te nuanceren; Op het uurwerk van elk Invicta horloge zit tenminste 24 maanden garantie. Met uitzondering van fabricagefouten die zich direct na aankoop openbaren, zit er op slijtagegevoelige onderdelen zoals horlogebanden echter nooit garantie. Een horlogebandje is immers onderhevig aan veroudering en staat tijdens dragen altijd variërend op spanning, waarbij het tevens wordt blootgesteld aan huidzuren en weersinvloeden. Dit zorgt er nu eenmaal voor dat een horlogeband langzaam maar zeker zijn sterkte verliest en afhankelijk van o.a. de gebruikersintensiteit en het materiaal na verloop van tijd kan gaan breken, scheuren, pinnen en/of bandschakels losraken. Ergo; dit valt in alle redelijkheid onder normale slijtage.

Invicta horlogeband kapot, wat nu?

Invicta horlogeband al na een paar maanden kapot?


Ga er vanuit dat Invicta er in compromis met het draagcomfort uiteraard alles aan doet om een horlogeband zo duurzaam mogelijk uit te voeren, maar zij kan natuurkundige wetten helaas niet weerleggen. Een voorbeeld dat wellicht het meest tot de verbeelding spreekt; Vrijwel iedereen begrijpt dat wanneer je met een gloednieuwe auto de showroom uitrijdt, het niet is uitgesloten dat je na 10km al een band kapot kunt rijden. Dit kan compleet los staan van de kwaliteit van de auto en de band. Bij een nieuw horloge is dat uiteraard niet anders; daar waar de een vele jaren met een horlogeband doet, kan een ander zelfs na een paar maanden al een kapotte horlogeband hebben. Dit is dus compleet afhankelijk van waar het horloge aan blootgesteld is en de intensiviteit in gebruik.

Invicta horlogeband kapot, wat nu?

Horlogeband Invicta horloge leverbaar?


Gelukkig is Invicta één van de weinige horlogemerken die er uit service een behoorlijk complete onderdelen voorraad op nahoudt voor het merendeel van haar collecties (in het geval van Invicta vele duizenden modellen). Voor de meeste horlogemodellen kun je dus vaak nog gewoon een nieuwe originele horlogeband nabestellen voor een substantieel bedrag t.o.v. de nieuwprijs van het betreffende horloge. Of jouw horloge deze investering nog waard is, is natuurlijk persoonlijk. Feit is dat je voor de prijs van de band veelal geen nieuw horloge zal kunnen kopen van hetzelfde type. Bijkomstig voordeel is dat een nieuwe horlogeband altijd inclusief nieuwe bandgesp en bandapplicaties wordt geleverd en je eventueel ook nog voor een andere kleur zou kunnen kiezen.

Invicta horlogeband kapot, wat nu?

Nieuwe invicta horlogeband kopen?


Om de afweging te kunnen maken of je wilt investeren in een nieuwe horlogeband voor jouw Invicta, zal je uiteraard eerst de prijs en de beschikbaarheid willen weten. Hiervoor kun je ons altijd bellen, chatten of mailen. Zorg dat je hierbij altijd het modelnummer van je horloge vermeldt (deze vindt je o.a. achterop de uurwerkdeksel van je horloge). Wij kunnen je eventueel ook compatible alternatieven aandragen (andere kleur en/of materiaal). Mocht je er vervolgens een willen bestellen, dan zullen wij je in overleg een factuur mailen voor de betaling en heb je je nieuwe band binnen enkele dagen in huis.


Band zelf monteren of laten doen?


Ben je een beetje handig dan is de montage van de band meestal niet heel ingewikkeld zelf uit te voeren. Zie je de montage niet zelf zitten, dan kun je tegen bedragen onder de 10 euro bij vrijwel elke lokale juwelier terecht om je nieuwe band te laten monteren. Hierna kun je weer volop genieten van je Invicta horloge en ziet je horloge er bij de band er in elk geval weer als nieuw uit!

Invicta horlogeband kapot, wat nu?
Klik op de onderstaande button om contact met ons op te nemen voor een nieuwe Invicta horlogeband;

Contact opnemen voor  nieuwe horlogeband