Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz

Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz

20-02-2018
Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz; Een geslaagde remake met interessante designelementen. Dit frisse nieuwe horlogemodel die onder de Invicta S1 Rally collectie valt, is opnieuw uitgebracht met een aantal geslaagde vernieuwende designkenmerken. De oorspronkelijke versie van de Diablo had een tonneauvormige horlogekast, wat altijd een mooie klassieke uitstraling geeft aan een horloge.


De 2018 remake van de Diablo heeft deze typerende tonneauvorm uiteraard ook weer gekregen, maar laat het oorspronkelijk sobere design verder ver achter zich. De nieuwe Diablo sluit hiermee helemaal aan op de huidige maatstaven en maakt daarbij gretig gebruik van nieuwe afwerkingsmethoden, materialen en technieken.


Intern vindt je bijvoorbeeld een moderne Swiss Made Ronda Z60 Quartz Chronograph, die onder meer dag- en datumaanduiding biedt. De huidige technieken op het gebied van oppervlakteafwerking bieden onderscheidende kleuren, waardoor je nu onder meer voor een groen Ion Plated Invicta Diablo kunt kiezen.


Fascinerend is de styling van de Double Layerded wijzerplaat met open honingraat structuur. Die geperforeerde honingraatstructuur komt terug in de afwerking van de siliconen horlogeband, zodat alles maximaal op elkaar is afgestemd. Bij de siliconen horlogebanden vindt je veel moderne kleuren, met naast vertrouwd zwart bijvoorbeeld ook knaloranje en hard blauw.


Kijkend naar de afmetingen van de Invicta Diablo, dan zien we een diameter van 42mm en een kastdikte van 15mm. Aangezien dit horloge een tonneauvorm heeft is het goed om te weten dat die 42mm de breedtemaat is van de horlogekast exclusief kroon. De lengtemaat van de horlogekast is hierbij 46mm. Oftewel; de horlogekast is langer dan dat hij breed is, wat je op de catalogusfoto’s ook wel een beetje kunt zien.


De Invicta Diablo is dus niet absurd groot, maar doet door zijn opvallende design en forse bedieningsknoppen toch wel stevig aan. Alles bij elkaar is er met de nieuwe Invicta Diablo wederom een zeer aantrekkelijk horloge neergezet met designkenmerken om van te likkebaarden.


Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz kopen?

Als horlogeliefhebber kun je hier behoorlijk hebberig van worden, zeker als je weet dat dit interessante Swiss Made horloge qua prijs gewoon ruim onder de €225,- zit. Klik op de onderstaande button als je een 42mm Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz wilt bestellen;

Invicta Diablo Tonneau Swiss Made Quartz bestellen