Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk

09-02-2016
Invicta Bolt Japans Quartz Uurwerk; Nog een nieuw gezicht in de Invicta Bolt series is deze fraaie Invicta Bolt met kunststof polyurethaan horlogeband. Bij dit horloge heeft Invicta gekozen voor een Japans TMI VD53 Quartz uurwerk. Voor sommige wellicht onbekend, maar kenners weten dat deze in de markt bekend staat als een zeer betrouwbaar en accuraat Quartz uurwerk. Een ander belangrijk kenmerk is dat dit uurwerk relatief goed betaalbaar is (in verhouding tot een Zwitsers uurwerk). En dat maakt deze Bolt vervolgens ook relatief goed betaalbaar, zeker voor een horloge uit een premiumreeks van Invicta.

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk


Wijzerplaatdesign Bolt Zeus Magnum

Kijkend naar het design van de mooie gedetailleerde wijzerplaat, dan zien we daar hetzelfde patroon terug zoals deze ook bij de wijzerplaat van de Bolt Zeus Magnum toegepast is. De bezel (draaibare duikring) is afgewerkt met een voor de Bolt collectie zeer kenmerkende edelstalen kabel in dezelfde kleurtoon als de band. Dit nautische kenmerk geeft een exclusieve uitstraling, welke niet op veel horloges in deze prijsklasse terug te vinden is.

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk


Invicta Hybrid?

Wie heel goed kijkt naar deze Invicta Bolt, ziet ook dat de bezel sterke gelijkenissen vertoont met de bezel van de populaire Invicta Reserve Arsenal Octane. In zekere zin hebben we hier dus over een Hybrid, ware het niet dat de bezelmarkeringen op de hele uren bij deze Bolt iets groter zijn dan bij een Reserve Arsenal Octane (om voldoende ruimte te maken voor de edelstalen kabel die er doorheen moet kunnen). Het totaalplaatje resulteert hoe dan ook in een zeer aantrekkelijk horloge, met zowel een sportieve als klassieke uitstraling.

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk

Alles behalve klein

Met een kastdiameter van 48 mm, schuurt dit horloge heel dicht tegen de 50 mm aan en maakt dit hem alles behalve klein. Zeker als u bedenkt dat deze 48 mm nog zonder de afmeting van de kronen is. Inclusief de maat van de hoofdkroon (circa 7 mm), gaat de breedte van dit horloge ruimschoots over de 50 mm. U kunt met dit horloge overigens ook duiken tot een waterdiepte van 100 meter.

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk


Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk kopen?

De Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk is er in verschillende kleurstellingen. De Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk heeft een EU retailprijs van een kleine 250 euro.

Invicta Bolt Japans Quartz uurwerk bestellen