Flame Fusion Crystal horlogeglas – Wat is dat?

Flame Fusion Crystal horlogeglas – Wat is dat?

17-11-2016
Flame Fusion Crystal: Invicta past het al jaren met succes toe als horlogeglas voor het merendeel van zijn betere horlogemodellen, maar waar staat deze term eigenlijk voor? Het antwoord op deze vraag leest u hier. Zelfs op de duurdere Invicta horlogemodellen wordt Flame Fusion Crystal horlogeglas toegepast en dat is natuurlijk niet voor niets, want het biedt simpelweg een horlogeglas met een aantal hele gunstige eigenschappen.Als het gaat om een traditioneel materiaal voor horlogeglas dan heeft een horlogemaker 2 keuzes; 1: Mineraalglas; veel toegepast horlogeglas met een hoge impactweerstand en goede betaalbaarheid. Heeft echter een minder hoge krasbestendigheid. 2: Saffierglas; veel toegepast horlogeglas met een hoge krasbestendigheid. Is echter erg kostbaar en heeft een minder hoge impact weerstand. Invicta heeft daarom een eigen type horlogeglas ontwikkeld die wonderwel 2 zeer gewenste eigenschappen verenigt in 1 materiaal. Flame Fusion Crystal horlogeglas heeft namelijk de eigenschap dat deze zowel een hoge impactweerstand biedt als een hoge mate van krasbestendigheid.Flame Fusion Crystal komt tot stand na een scheikundig proces waarbij onder extreem hoge druk en temperatuur synthetisch kristal geproduceerd wordt. Hierdoor is het weliswaar een iets duurdere toepassing dan mineraalglas, maar is het toch beter betaalbaar dan saffierglas. Bij enkele laaggeprijsde budgetmodellen kiest Invicta dus soms toch nog voor het goedkopere mineraalglas, maar bij het merendeel voor zijn vertrouwde Flame Fusion Crystal horlogeglas.
 

Vooral bij de duurdere en grotere 50mm + modellen is Flame Fusion Crystal een hele goede keuze, want zo’n grote jongen beslaat niet alleen vaak een veel grotere oppervlakte aan horlogeglas; inherent aan de grotere afmetingen neemt de kans op onbedoeld stoten natuurlijk ook iets toe. Is synthetisch kristal horlogeglas onverwoestbaar? Daar kunnen we heel kort over zijn; nee, vrijwel alles kan natuurlijk kapot dus uiteindelijk bij veel geweld ook Flame Fusion Crystal horlogeglas. U moet er echter wel heel hard uw best voor doen om het kapot te krijgen, maar welke zelf respecterende horlogeliefhebber heeft dat nu als doel? ;-)


Invicta met Flame Fusion Crystal horlogeglas kopen?


Er zijn talloze Invicta horloges met een Flame Fusion Crystal horlogeglas (zowel voor dames als heren). Klik op de onderstaande button als u er één wilt bestellen;
Invicta met Flame Fusion horlogeglas bestellen