Automatisch horloge

Automatisch horloge

05-02-2015
Automatisch horloge, wat is dat nou eigenlijk precies? Elk goed functionerend horloge geeft toch automatisch de juiste tijd aan? Dat klopt, alleen heeft de term automatisch betrekking op de wijze waarop het horloge zijn uurwerk draaiend houdt. Bij een automatisch horloge gebeurt dat niet door middel van een batterij of een opwindveer, maar door de polsbewegingen van de drager.

De hoofdveer wordt dus feitelijk automatisch opgewonden doordat uw polsbewegingen een rotor in het uurwerk laten draaien. Dit betekent dus ook dat als u het horloge een tijd niet draagt, dat het op een bepaald moment zal stoppen met lopen. De duur van het zelfstandig lopen van een automatisch horloge noemt men de "gangreserve".

De gangreserve van een automatisch horloge is mede afhankelijk van de kwaliteit van het uurwerk. Horlogefabrikanten hebben ruwweg de keuze voor een automatisch uurwerk van Chinese makelij (goedkoper, maar minder hoogwaardig), Japanse makelij (iets duurder, maar zeer betrouwbaar), of Zwitserse makelij (duur, maar uiterst nauwkeurig).


Invicta werkt bij veel van haar automatische horloges met een zeer betrouwbaar Japans uurwerk (NH35A TMI of NH39A TMI), welke een gemiddelde gangreserve heeft van zo'n 40 uur. Dit Japanse uurwerk wordt overigens ook veel toegepast bij andere gerenommeerde horlogemerken, omdat het bekend staat als een nauwkeurig uurwerk die relatief betaalbaar is.

De hoge nauwkeurigheid dankt dit automatische uurwerk o.a. aan de toepassing van 24 jewels. Jewels zijn steentjes in het uurwerk die dienst doen als raderlagers. Wat veel mensen niet weten is dat de techniek van een automatisch horloge al stamt uit einde van de 17e eeuw (toen weliswaar nog zonder raderlagers die men pas rond 1940 ging toepassen voor een hogere uurwerk precisie).


Enkele automatische horloges van Invicta zijn uitgerust met een zeer hoogwaardig Zwitsers precisie uurwerk van het type SW200 Sellita, welke is voorzien van 26 jewels. Opmerkelijk detail is dat dit Zwitserse premium uurwerk ook terug te vinden is horloges van enkele topmerken die veelal ettelijke duizenden euro's duurder zijn.

Een automatisch horloge van Invicta met een Japans kwaliteit uurwerk start al vanaf € 126,- Voor een automatisch Invicta horloge met een premium Zwitsers precisie uurwerk moet men minimaal tussen de € 400,- en € 500,- neertellen (wat voor een dergelijk uurwerk relatief goedkoop is).

Automatisch horloge

 

Automatisch horloge kopen met Japans uurwerk?

Klik op onderstaande button om een automatisch horloge met Japans uurwerk te bestellen in de Invicta Power Shop. Invicta Japan Made Automatic bestellen    


Automatisch horloge kopen met Zwitsers uurwerk?

Klik op onderstaande button om een automatisch horloge met Zwisters uurwerk te bestellen in de Invicta Power Shop. Invicta Swiss Made Automatic bestellen